Esittelyssä Manukatin uusi OMT-fysioterapeutti Arto Kaijansinkko

Aloitan uutena fysioterapeuttina toiminnan Manukatissa elokuussa 2015 ja tässä muutamia tietoja minusta ja taustoistani. Olen syntynyt 1970 luvun alussa Taipalsaarella ja juureni ovat siis vankkumattomasti Saimaan rantamaisemissa. Peruskoulut Taipalsaarella ja Lappeenrannassa käytyäni hakeuduin fysioterapeutin koulutukseen ja se alkoikin sopivasti armeijan jälkeen Helsingissä. Fysioterapeutin työt alkoivat Meilahden sairaalasta ja pian sen jälkeen aloitin työt fysikaalisessa hoitolaitoksessa keskittyen tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin. Samaisessa hoitolaitoksessa on aina painotettu hyvän koulutuksen merkitystä ja sen vuoksi itsekin olen hakeutunut toistuvasti kouluttautumaan uudelleen ja uudelleen. Erikoistumisopintojen myötä hakeuduin opiskelemaan ja myöhemmin asumaan Kouvolaan. Kouvolassa vietettyjen vuosien jälkeen on nyt aika sulkea ympyrää ja muutamme Lappeenrantaan kesällä 2015. Aikaa kierrokseen on kulunut reilut 20 vuotta ja odotankin innolla asettautumista uudelleen Saimaan syliin.

Helsingissä vietetyt reilut 10 vuotta olivat monella tasolla mahtavaa aikaa. Näihin vuosiin ajoittuu naimisiinmeno, perheen rakentuminen ja lukuisat uudet asiat sekä työ- että vapaa-ajan rintamalla. Asumisesta isommassa kaupungissa on jäänyt hienoja muistoja, mahtavia ystäviä ja harrastus, josta en ole vielä päässyt eroon. Iso rakennettu ympäristö toimi kontrastina luonnon rauhalle ja huomasinkin hakeutuvani entistä enemmän luonnon rauhaan. Lenkit koiran kanssa, retkeily, kalliolla kiipeileminen ovat tälläkin hetkellä niitä asioita, joista ammennan virtaa jaksamiseen.

Kiipeily

Kouvolan aikaa kuvaa parhaiten toiminta lapsiperheen aikataulujen mukaan. Kahden tytön koulunkäynti, harrastukset, vaimon ja omien aikataulujen järjesteleminen on tarjonnut enemmän kuin riittävästi haastetta. Erityisen hauskaa on ollut huomata kuinka antoisaa on toimia lasten ja nuorten liikkumisen parissa. Kouvolan aikana olen ollut mukana paikallisen kiipeilykerhon junioritoiminnassa ja tyttöjen jalkapalloharrastuksessa. Kiipeilytoiminnassa roolini on ollut vastuullisempi, kun taas jalkapallon parissa olen päässyt toimimaan apuvalmentajana. Kouvolan seudun kalliot eivät ole toistuvasta yrityksestäni huolimatta osoittaneet merkittävää kulumista ja aion jatkossakin palata näille kiville roikkumaan.

Kaikkina näinä vuosina on aina ollut jonkunlainen kaipuu Saimaan rantamaisemiin. Huolimatta siitä, että olemme hyvin viihtyneet pääkaupunkiseudulla ja Kymenlaaksossa, on tausta-ajatuksena ollut aina paluu Etelä-Karjalaan. Hurjan paljon on niitä asioita, joita olen oppinut ja kokenut matkan varrella ja koenkin olevani paljon velkaa kaikille kohtaamilleni ihmiselle. Osaa tämän velan maksamista jatkan nyt Lappeenrannassa torin laidalla Manukatissa.

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat