Purenta

PURENNAN KORJAUS - HAE APUA FYSIOTERAPEUTILTA

Narskutteletko hampaita? Puretko hampaita yhteen yöllä? Onko sinulla kipuja kasvojen ja korvien alueella? Niska-hartiavaivoissa on syytä arvioida myös purenta-alueen toiminta.

Virheellinen purenta aiheuttaa usein epämääräisiä oireita ja heijastekipuja hampaiden ulkopuolelle, leukaniveliin ja puremalihaksiin. Sivuoireita voivat olla päänsärky, kasvo- ja korvakipu tai niska-hartiakipu. Myös vakavat sairaudet tai tapaturmat ja operaatiot kasvojen alueilla voivat aiheuttaa samankaltaisia oireita.

Usein syy purentavaivoihin löytyy niska-hartia-alueen ryhdin romahtamisesta ja lihastasapainon pettämisestä: leuan normaalit liikkeet estyvät, lihakset jännittyvät ja kipeytyvät, esiintyy narskuttelua ja purentalihaksiin syntyy pysyvää jännitystä. Pikkuhiljaa hampaat kuluvat ja leukaniveliin tulee kulumia. Myös virheellinen purenta, puuttuvat hampaat sekä erilaiset vammat, stressi ja unihäiriöt voivat olla syy purenta-alueen ongelmiin.

HOITO ON YHTEISTYÖTÄ

Purentavaivojen hoito on fysioterapeutin ja hammaslääkärin välistä yhteistyötä. Fysioterapeutti tutkii purenta-alueen lihaksiston ja leukanivelten toiminnan sekä käsittelee kipeytyneet lihakset ja auttaa leukaniveliä liikkumaan oikein. Fysioterapeutti myös ohjaa rentouttavia ja toimintaa parantavia harjoitteita: kipujen vähentämisessä ja normaalin toiminnan palauttamisessa potilaan tekemät harjoitukset ovat tärkeitä.

Niska-hartiavaivoista kärsivän potilaan purenta-alueen toiminta kannattaa aina tutkia. Varaa meille aika vaikka heti Minna Outiselle ajanvarauskalenteristamme. Meille pääset hoitoon nopeasti.


Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat