SELVITÄ POLVIKIVUN SYY

Polvikipu on vaiva, jonka taustalla voi olla polven nivelrikko, erilaiset nivelsiteiden ja kierukoiden vammat sekä rasitusvammat. Juoksijan polvi on yleinen rasitusvamma esimerkiksi lenkkeilijällä, hyppääjän polvi taas monien palloilulajien harrastajilla ja kuntoliikkujilla. Meiltä saat asiantuntevaa hoitoa sekä ohjeet kuntouttamiseen, kun polvi oireilee. Varaa ensikäynti syyn selvittämiseen ajanvarauksestamme vaikka heti. Meillä pääset osaavaan hoitoon nopeasti.

HYVÄ LIHASTASAPAINO EHKÄISEE ONGELMIA

Polvinivel on ihmiskehon suurin nivel. Polvessa niveltyvät pinnat ovat reisiluu, sääriluu ja polvilumpio. Polvinivelellä on paljon sitä tukevia rakenteita, nivelsiteitä, kierukoita ja lihaksia. Nivelkierukoiden tehtävänä on parantaa nivelpintojen yhteensopivuutta ja toimia iskunvaimentimina liikkeessä. Nivelsiteiden ja lihasten tehtävänä on estää vääränlainen ja vahingollinen liike polvinivelestä. Hyvä lihastasapaino alaraajan lihaksissa tukee ja ennaltaehkäisee polvikipua ja polven alueen ongelmia. Me autamme sinua lihastasapainon kehittämisessä.

Polvinivel voi oireilla myös rasituksen, kuluman tai vamman seurauksena. Yleisin polven ongelma on polven nivelrikko ja erilaiset nivelsiteiden ja kierukoiden vammat.  Oikea-aikaisella kuntoutuksella voidaan helpottaa polven oireita ja ennaltaehkäistä lisäongelmien syntyä.

JUOKSIJAN JA HYPPÄÄJÄN POLVI OVAT RASITUSVAMMOJA

Juoksijan polvi on rasitusvamma, jossa epämääräinen polvikipu alkaa yleensä asteittain ja paikallistuu polven ulkosyrjään. Alueella saattaa esiintyä myös turvotusta. Rasitusvamma on yleinen erityisesti pitkänmatkan juoksijoilla. Juoksijan polven aiheuttaa sääriluun ja lonkan välillä kulkevan IT-jänteen kiristyminen ja sen hankautuminen polven ulkosivun luisiin rakenteisiin. Rasitusvamma voi kehittyä esimerkiksi yli- ja alipronaatiosta tai epätasaisella alustalla juoksemisesta. Myös ylä- ja alamäkijuoksu voi lisätä polvikipua. Yksi kivun aiheuttajista voi olla liian nopeasti lisätty harjoittelu. Juoksijan polven taustalla voi olla myös anatomisia syitä.

Hyppääjän polvi on niin ikään rasitusvamma, joka aiheutuu patellajänteen vaurioitumisesta. Polvikipu tuntuu polven etuosassa, polvilumpion alapuolella ja sitä esiintyy yleensä polvea ojennettaessa esimerkiksi kyykätessä ja hypyn ponnistusvaiheessa.

OIKEA HOITO ESTÄÄ RASITUSVAMMAN UUSIUTUMISTA

Akuutissa vaiheessa molemmissa vammoissa kipeytyneen alueen lepo ja polven kuormituksen vähentäminen on välttämätöntä. Mahdollista tulehdusta ja turvotusta voidaan hoitaa myös tulehduskipulääkkeillä ja kylmähoidolla.

Juoksijan polvessa oikeaoppinen venyttely IT-jänteen, reiden ulkosivun ja pakaroiden lihauskireyksien vähentämiseksi on ensiarvoisen tärkeää. Myös fysioterapialla, manuaalisilla käsittelyillä ja hieronnalla voidaan vähentää kireyksiä.

Jotta vamman uusiutuminen voidaan välttää, kannattaa polven rasitusvammaan polveen altistavat kuormitustekijät kartoittaa. Jarmo Pulli on alaraajafysioterapiaan erikoistunut OMT-fysioterapeutti, ja hänen kanssaan voit arvioida juoksutekniikkaa, mutta myös juoksukengät: ovatko ne sellaiset, että ne mahdollistavat oikean juoksutekniikan. Jos vaivan aiheuttajaksi epäillään huomattavaa yli- tai alipronaatiota, voidaan harkita askellusta ohjaavien pohjallisten käyttöä. Hyppääjän polvessa arvioidaan hyppy- ja kyykkytekniikka.

Jalkaterän ja lonkan seudun vahvistamiseen, lihasvoimaan sekä liikkuvuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Hyvä alaraajojen hallinta auttaa tukemaan polvea oikeaan asentoon ja liikemalleihin.

Polven rasitusvammoja ei tarvitse hoitaa yksin: varaa aika asiaan perehtyneelle OMT-fysioterapeutille esimerkiksi Jarmo Pullille vaikka heti. Autamme sinua syiden selvittämisessä, vaivan hoidossa ja annamme ohjeet omatoimiseen venyttelyyn. Meille Manukattiin pääset hoitoon nopeasti.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat