OMT Fysioterapia

OMT-FYSIOTERAPIA HELPOTTAA OLOASI

Saat apua tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin sekä äkillisiin tai pitkäaikaisiin kiputiloihin kantapään kivuista niska- ja selkäkipuihin ja aina leukaniveleen saakka. Kivun kanssa ei kannata jäädä kotiin, sillä hoitamattomana kipu kroonistuu helposti. Varaa aika OMT-fysioterapiaan ajanvarauksestamme vaikka heti. Meille pääset hoitoon nopeasti.

OMT-FYSIOTERAPIA ON ERIKOISOSAAMISTA

OMT-fysioterapia eli ortopedinen manuaalinen terapia on tuki- ja liikuntaelinten (TULE) -ongelmien hoitamisen erikoisosaamista. Sillä tutkitaan ja hoidetaan tehokkaasti lihasten toimintaa sekä nivelen yleistä ja spesifiä liikkuvuutta osana ihmisen fyysistä toimintakykyä.

Käytämme Manukatissa OMT-fysioterapian uusinta tietoa, olemmehan myös OMT-fysioterapeuttien erikoistumiskoulutuksen virallinen käytännön harjoittelupaikka ja mukana kehittämässä OMT-fysioterapeuttien koulutusta Suomessa. Meille pääset hoitoon nopeasti ja ajan voit varata netistä ajanvarauskalenteristamme.

OMT-FYSIOTERAPIA ON TEHOKASTA JA YKSILÖLLISTÄ

OMT-fysioterapia on tehokas hoitomuoto, josta on apua moniin vaivoihin. Se ei ole erillinen hoitomenetelmä vaan on syvällistä erityisosaamista ja sisältää kaiken sen, mitä fysioterapeutti tuki- ja liikuntaelinpotilaan kanssa työtä tehdessään tarvitsee. OMT-fysioterapeutti on aina käynyt läpi kaksivuotisen erikoistumiskoulutuksen. OMT-fysioterapia sisältää myös ohjauksen ja ohjeet potilaan omatoimiseen harjoitteluun sekä ongelmien uusiutumisen ehkäisyyn.

Manukatissa on kolme erikoistumiskoulutuksen suorittanutta OMT-fysioterapeuttia sekä yksi OMT-erikoiskoulutettava fysioterapeutti, jotka auttavat potilasta erilaisissa ongelmissa aina jalkaterän toiminnasta leukaniveleen saakka. Alkututkimuksen jälkeen määritellään jokaiselle omat yksilölliset, ongelmaan sopivat hoidot ja hoitotekniikat.

OMT-FYSIOTERAPIA AUTTAA TUKI- JA LIIKUNTAELINVAIVOISSA

OMT-fysioterapeutit hoitavat ja helpottavat monipuolisin toimenpitein erilaisia vaivoja ja kiputiloja niin akuutteja kuin kroonisia. OMT-fysioterapian tyypillisimpiä hoitokohteita ovat:

• erilaiset niska-, hartia- ja selkäkivut sekä selkärangan toiminnanhäiriöt kuten

◦ fasettinivelten ärsytystilat
◦ välilevyperäiset ongelmat
◦ hermojen ärsytystilat
◦ instabiliin selän kuntoutus

• raajanivelten ongelmat

• operaatioiden jälkitilojen hoito

• leukanivelen ongelmat kuten

purentahäiriöt
◦ leukanivelen välilevyongelmat

• erilaiset jalkavaivat kuten

◦ akillesjännevaivat
◦ penikkavaivat
◦ hyppääjän / juoksijan polvi
◦ jalkapohjan kalvoärsytykset

Manukattiin voi tulla kuka tahansa – myös ilman lääkärin lähetettä. OMT-fysioterapian eri toimenpiteistä saa SV3FM-fysioterapialähetteellä KELA-korvauksen normaalin fysioterapian tapaan. Ajan voit varata kätevästi ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

OMT-FYSIOTERAPIASSA ON MONIA HOITOMENETELMIÄ

Yksilöllisen ja sopivan hoitomenetelmän valinta perustuu potilaan vaivojen huolelliseen selvittämiseen, monipuoliseen alkututkimukseen ja mahdolliseen lääkärin lähetteeseen (tutkimus- ja hoitomääräys, SV3FM).

OMT-fysioterapian avulla tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja ja toimintahäiriöitä hoidetaan mm.

• lihaskäsittelyllä (pehmytkudoskäsittely)

nivelkäsittelyllä (mobilisaatio, manipulaatio)

• hermorakenteisiin kohdennettuilla käsittelyillä (neuraalikudoksen mobilisaatio)

• terapeuttisilla harjoitteluilla (toiminnanhäiriöiden korjaamiseen ja lihastasapainon parantamiseen kohdennettua harjoittelua)

lämpö-, kylmä- ja sähköhoidoilla (mahdollinen akupunktio)

• teippauksilla ja erilaisilla tuilla (mm. selkä- ja niskatuet, tukipohjalliset)

SW-paineaaltohoidoilla (Lappeenrannassa saatavana vain meillä)

Tutkimuksessa sekä terapiassa huomioidaan kunkin potilaan psykososiaaliset- ja ympäristötekijät. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voi saavuttaa parhaimman mahdollisen hoitotuloksen – mahdollisimman nopeasti.

Teemme potilaan toiveiden mukaisesti yhteistyötä myös hoitavan lääkärin kanssa. Ortopedisen manuaalisen terapian jatkuvaan arviointiin ja kehittämiseen käytämme uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa käytännön tuomaa ammattitaitoamme.

Varaa aika Manukattiin ensikäynnille. Nettiajanvarauksemme on auki 24/7. Meille pääset hoitoon nopeasti.

 


Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat