Niskakivut

Niskan ja hartoiden kipu on yleinen vaiva, joka tutkimusten mukaan on viime vuosina yleistynyt etenkin naisilla. Kipu voi liittyä työasentoon tai fyysiseen kuormitukseen, mutta se voi syntyä myös äkillisesti, esimerkiksi peräänajon seurauksena. Tiedetään myös, että ikä, sukupuoli, ylipaino ja tupakointi suurentavat vaaraa saada niskakipu. Psyykkinen stressi lisää vielä usein oireita. Niska- ja hartiakipujen selvittelyssä on tärkeintä potilaan huolellinen tutkiminen sekä työolojen ja -tapojen kartoittaminen.

 

HOITOA TILANTEEN MUKAAN

Manuaalisten hoitojen, manipulaation ja mobilisaation käyttö niska- ja selkävaivojen hoidossa on usein tuloksekas hoitovalinta. Molempien toimenpiteiden tavoitteena on nivelen liikerajoituksen poistaminen ja liikkuvuuden parantaminen. Kipua lievittävät ja rentouttavat hoidot, mm. hieronta ja akupunktio sopivat mobilisaation ja manipulaation esihoidoksi. Lyhyt lääkekuuri, ensisijaisesti tulehduskipulääke auttaa potilaan toipumista.

Vähänkin pitkittyneessä oirekuvassa mobilisaation yhdistäminen potilaan omaan harjoitteluun on välttämätöntä pitempiaikaisen hoitotuloksen saavuttamiseksi. Mobilisaatio- ja manipulaatiohoidon teho tulee yleensä esille 2-3 hoitokerralla, jonka jälkeen potilas saa Manukatista ohjeet omatoimiseen harjoitteluun.

Jos kärsit näistä vaivoista, voit varata ajan meille täältä.

VALITSE TERAPEUTTI HUOLELLISESTI

Manipulaatio- tai mobilisaatiohoidoissa myös terapeutin valinta on tärkeää, sillä manuaalisia hoitoja käyttävän terapeutin on tiedettävä oikeat hoitoaiheet ja hallittava täsmällinen tutkimus- ja hoitotekniikka. Terapeutin tulee hallita myös muita hoitotekniikoita kuin manipulaatio ja erityisesti valmiudet yksilöllisen harjoitusohjelman ohjaukseen korostuvat vähänkin pitempään kestäneissä rankavaivoissa. Manukatissa manipulaatiokoulutusta on kolmella, kokeneella OMT-fysioterapeutilla.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 05 6106 200

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Please leave this field empty.

Liity Manukatti-klubiin!

Manukatti-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat

Please leave this field empty.