Niskakipu

EPÄMÄÄRÄINEN NISKAKIPU ON YLEISTÄ

Hyväennusteisen epämääräisen niskakipuun liittyviä oireita ovat niska ja hartia-alueen väsymys, jomotus sekä jännitys, joka voi säteillä päähän tai yläraajoihin. Niskaan vaikuttaa myös koko ryhti sekä myös olkanivelten liikkuvuus. Vaikka epäspesifi niskakipu on yleensä hyväennusteinen, sen syy kannattaa selvittää aina. Varaa aika OMT-fysioterapeutille vaikka heti. Meille pääset hoitoon nopeasti.

Niskan ja hartoiden kipu on tänä päivänä yleinen vaiva, joka tutkimusten mukaan on viime vuosina yleistynyt etenkin naisilla. Kipu voi liittyä työasentoon tai fyysiseen kuormitukseen, mutta se voi syntyä myös äkillisesti, esimerkiksi peräänajon seurauksena. Tiedetään myös, että ikä, sukupuoli, ylipaino ja tupakointi suurentavat vaaraa saada niskakipu. Psyykkinen stressi lisää vielä usein oireita. Niska- ja hartiakipujen selvittelyssä on tärkeintä potilaan huolellinen tutkiminen sekä työolojen ja -tapojen kartoittaminen.

Jos niskakipuun liittyy ilmeinen niskavamma tai kipu säteilee yläraajoihin, kipuun liittyy kuumetta, oksentelua tai rintakipua tai kipu on hellittämätöntä eikä se liity rasitukseen, on syytä hakeutua välittömästi lääkäriin.

HOITOA TILANTEEN MUKAAN

Manuaalisten hoitojen, manipulaation ja mobilisaation käyttö niska- ja selkävaivojen hoidossa on usein tuloksekas hoitovalinta. Molempien toimenpiteiden tavoitteena on nivelen liikerajoituksen poistaminen ja liikkuvuuden parantaminen. Kipua lievittävät ja rentouttavat hoidot, mm. hieronta ja akupunktio sopivat mobilisaation ja manipulaation esihoidoksi. Lyhyt lääkekuuri, ensisijaisesti tulehduskipulääke auttaa potilaan toipumista. Varaa aika ensikäynnille nettiajanvarauksestamme vaikka heti, kartoitetaan syy ja valitaan sinulle sopiva hoitolinja.

Vähänkin pitkittyneessä oirekuvassa mobilisaation yhdistäminen potilaan omaan harjoitteluun on välttämätöntä pitempiaikaisen hoitotuloksen saavuttamiseksi. Mobilisaatio- ja manipulaatiohoidon teho tulee yleensä esille 2-3 hoitokerralla, jonka jälkeen potilas saa Manukatista ohjeet omatoimiseen kotiharjoitteluun. Erityisesti pitkäkestoiseen niskakipuun on hyötyä erityisestä niska- ja kaulalihasten voimaharjoittelusta. Se kannattaa aloittaa fysioterapeutin ohjauksessa.

VALITSE TERAPEUTTI HUOLELLISESTI

Manipulaatio- tai mobilisaatiohoidoissa terapeutin valinta on tärkeää, sillä manuaalisia hoitoja käyttävän terapeutin on tiedettävä oikeat hoitoaiheet ja hallittava täsmällinen tutkimus- ja hoitotekniikka.

Niskakipua hoitavan terapeutin tulee hallita myös muita hoitotekniikoita kuin manipulaatio ja erityisesti valmiudet yksilöllisen harjoitusohjelman ohjaukseen korostuvat vähänkin pitempään kestäneissä rankavaivoissa. Manukatissa manipulaatiokoulutusta on kolmella, kokeneella OMT-fysioterapeutilla. Meille pääset hoitoon nopeasti. Katso sinulle sopiva aika ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat