Neurologinen kuntoutus

NEUROLOGINEN KUNTOUTUS

Manukatti on Kansaneläkelaitoksen kuntoutuslinjan standardien mukainen yksityinen yksikkö. Meillä neurologinen fysioterapia on kuulunut palveluihimme alusta asti. Neurologista fysioterapiaa voidaan toteuttaa joko meillä Manukatissa tai asiakkaan luona kotikäynteinä. Varaa aika ensikäynnille ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

NEUROLOGINEN KUNTOUTUS SAIRAUDEN MUKAAN

Neurologiset sairaudet eroavat toisistaan suuresti. Osa sairauksista, esim. aivohalvaus, tapaturmaiset aivovammat ja raajahalvaukset, ilmaantuvat äkillisesti. Osa alkaa vähin oirein ja etenee enemmän tai vähemmän ennustettavasti. Tällaisia sairauksia ovat mm.

• MS-tauti
• Parkinsonin tauti ja
• erilaiset lihassairaudet.

Sairastumisen jälkeen voidaan erottaa kaksi selvää sairaudenkulkua: potilas toipuu tai sairaus etenee. Lopputulos riippuu suuresti sairaudesta. Esimerkiksi aivohalvauksen jälkeen toipuminen on alkuun nopeaa, mutta hidastuu ensimmäisen vuoden jälkeen. Pysyvät vajaatoiminnat ovat aivohalvauspotilailla tavallisia.

FYSIOTERAPEUTIN KANSSA ASETETAAN TAVOITTEET

Kuntoutuksen kannalta on tärkeää tietää, mistä sairaudesta on kyse. Syntymästä saakka oleva vajaakuntoisuus, terveen aikuisuuden aikana alkava vammaisuus tai etenevä sairaus merkitsevät potilaalle ja hänen läheisilleen aivan erilaista tilannetta.

Fysioterapialähetteessä olevat lääketieteelliset tiedot eivät yksin riitä ohjaaman fysioterapian tavoitteiden ja keinojen valintaa, vaan tarvitaan fysioterapeutin tekemää arviointia. Arvioinnin perusteella asetetaan potilaan yksilölliset tavoitteet hoidettavien ongelmien mukaan.

Kuntoutuksessa otetaan huomioon potilaan nykyiset sekä mahdolliset tulevaisuuden rajoitteet, jotta kuntoutukselle asetettavat tavoitteet olisivat realistiset sekä joustavat.  Kaikkiin vammoihin tai diagnooseihin ei ole automaattista ratkaisua. Kuntoutus voi olla esimerkiksi kävelyn ja tasapainon harjoittelua eri menetelmillä sekä nivelliikkuvuuksien ylläpitämistä tai yleisen fyysisen kunnon parantamista. Fysioterapeutti auttaa myös liikkumista helpottavien apuvälineiden suunnittelussa ja hankinnassa.

KOKONAISVALTAISTA KUNTOUTUSTA YKSILÖLLISESTI

Manukatti toimii Kansaneläkelaitoksen kuntoutuslinjan standardien mukaisena yksityisenä yksikkönä ja neurologista fysioterapiaa on Manukatissa annettu yrityksen perustamisesta lähtien. Fysioterapia voidaan toteuttaa joko Manukatissa tai asiakkaan luona kotikäynteinä.

Neurologinen fysioterapia on keskushermoston, ääreishermoston ja lihaksiston elimellisiä sairauksia koskevaa kokonaisvaltaista ja yksilöllistä kuntoutusta. Akuuttivaiheessa kuntoutettava on sairaalahoidossa, kuntoutuslaitoksessa tai terveyskeskuksessa ja tulee fysioterapiaan lääkärin lähetteellä. Myöhemmin kuntoutusta voidaan jatkaa avopuolella, esimerkiksi fysikaalisessa hoitolaitoksessa.

Kuntoutuksen sisältö ja hoitotoimenpiteet suunnitellaan aina yksilöllisesti potilaan toimintakyvyn mukaan. Kuntoutuksen ensisijaisena päämääränä on auttaa potilasta saavuttamaan niin suuri liikkumisen itsenäisyys kuin mahdollista niin, että päivittäisistä toiminnoista selviytyminen on mahdollista.

Kuntoutuksen onnistuminen edellyttää saumatonta moniammatillista yhteistyötä eri asiantuntijatahojen, potilaan itsensä ja usein myös potilaan omaisten kanssa. Varaa sinulle sopiva aika ajanvarauskalenteristamme ensikäynnille vaikka heti.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat