Muistisairaan kuntoutus

KUNTOUTUSTA MUISTISAIRAILLE

Muistisairaan kuntoutus on moniammatillista yhteistyötä ja fysioterapia on osa sitä. Jokaisella muistisairaalla tulisi olla oma henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Muistisairaan kuntoutuksessa fysioterapialla pyritään ylläpitämään muistisairaan toimintakykyä mahdollisimman pitkään. Yleisimmät muistisairaudet ovat Alzheimerin tauti, verisuoniperäinen verisuonisairaus, Lewyn kappaletauti sekä otsa-ohimolohkorappeuma ja siitä johtuvat muistisairaudet.

MUISTI AKTIVOITUU LIIKUNNASTA

Liikunta vaikuttaa aivojen hyvinvointiin ja muistin toimintaan. Liikunnan vaikutukset muistitoimintaan ovat sekä välittömiä että pitkävaikutteisia. Aivot virkistyvät ja muisti aktivoituu liikunnasta.  Liikunta lisää aivojen verenkiertoa, tehostaa hermopäätteiden välisiä yhteyksiä, nostaa mielialaa ja parantaa yöunen laatua. Se aktivoi aivoja ja hidastaa näin muistisairauden etenemistä.

Fysioterapian ja liikunnan konkreettisia hyötyjä ovat mm:

  • kehittynyt lihasvoima, joka helpottaa arjen toimintoja ja ylläpitää toimintakykyä tutussa ympäristössä
  • lisääntynyt verenkierto, joka aktivoi aivoja ja hidastaa sairauden etenemistä
  • kohonnut mieliala
  • parempi tasapaino, joka vähentää kaatumisriskiä

Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun muistisairaan kuntoutus aloitetaan mahdollisimman varhain ja se on tavoitteellista, säännöllistä ja pitkäkestoista.

YKSILÖLLISTÄ TAI RYHMÄMUOTOISTA KUNTOUTUSTA

Muistisairaan kuntoutus on joko yksilöllistä tai ryhmämuotoisista. Se on kokonaisvaltaista kuntoutusta, jossa huomioidaan muun muassa muistisairaan yksilölliset diagnoosit ja toimintakyvyn rajoitteet.  Kuntoutus voi myös sisältää erilaisia kivunlievityshoitoja kuten manuaalisia käsittelyjä, lymfaterapiaa ja fysikaalisia hoitoja. Manukattilaiset tekevät myös kotikäyntejä.

Kuntoutuksesta hyötyvät paitsi ne, joilla on jo diagnosoitu muistisairaus myös ne, joilla on riski sairastua muistisairauteen. Manukatti on Eksoten hyväksymä muistiosaajayritys ja muistisairaiden kohtaamisessa käytämme TunteVa-mentelmää.

Varaa aika, suunnitellaan sinulle tai läheisellesi sopiva kuntoutussuunnitelmaan liittyvä kokonaisuus. Muistisairaan kuntoutuksesta löydät hyvän, kattavan kokonaisuuden Muistiliiton sivuilta.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat