Lanneranka

Alaselkäkipu on yleistä ja kohtaa jossain vaiheessa elämää useimpia meistä. Tällöin kannattaa kääntyä OMT-terapeutin puoleen, joka antaa täsmälliset alkuohjeet levosta ja keveistä harjoitteista. Nykyisen suositusten mukaan akuutissa kivussa riittää muutaman päivän lepo, ja kevyt kivuttomalla liikeradalla tapahtuva liike ja liikuttaminen tulisi aloittaa mahdollisimman pian. Tällä turvataan kudosten aineenvaihdunta.

 

OIKEALLA HOIDOLLA KIVUSTA EROON

Myös manipuloinnin helpottavasta vaikutuksesta akuutin alaselkäkivun hoidossa ja toiminnan parantumisesta on tieteellistä näyttöä, silloin kun ongelman taustalla on nikaman liikkuvuuden rajoittuminen eli ” lukkiutuminen”. Oikein hoidettuna äkillisesti alkanut alaselkäkipu menee usein ohi jo parissa viikossa

Toistuvat selkäkivut enteilevät kivun kroonistumista. Siksi akuuttivaiheen lievitettyä tulisi arvioida selän toimintaa ja ryhtiä ja selvittää kivun todellinen syy.

Akuutinkin kivun taustalta löytyy usein ryhtivirhettä ja virheellistä lihasten aktivoitumisjärjestystä. Kroonisissa alaselkäkivuissa korostuu kehon hallinnan harjoituttaminen etenkin syvän vatsalihaksen toiminnan uudelleen kouluttaminen ja virheellisten liikemallien poisoppiminen. Nikamatasolla mobilisointi tuo liikettä liikerajoitteisille alueille ja rentouttaa ylijännittyneitä kudoksia. OMT terapeutti ohjaa liikkeen jälleen oikeille urille. On hyvä muistaa, että kipu herkistää virheellisiin liikemalleihin ja välttämiskäyttäytymiseen.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 05 6106 200

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Please leave this field empty.

Liity Manukatti-klubiin!

Manukatti-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat

Please leave this field empty.