Kyynärnivel

Kyynärnivelen toiminta sallii koko käden monipuolisen liikkeen. Kyynärnivel on olkavarren luun ( humerus) ja kyynärvarren luiden (ulnaris ja radius)  välissä oleva anatomisesti perus-ja mekaanisesti yhdistelmänivel. Kyynärnivelen liikkeistä ojennus ja koukistus on olkavarren luun (humerus)  ja kyynärvarren luun (ulnaris) välistä liikettä. Kiertoliike taas kyynärvarren luiden(radius ja ulnaris) välistä kiertymistä.  Ojennuksen pääsuorittaja lihas on kolmipäinen ojentajalihas ja koukistuksen pääsuorittaja on hauis. Kiertoliikkeitä kutsutaan pronaatioksi ja supinaatioksi.

Tyypilliset kyynärpään vaivat ovat seurausta ylikuormituksesta. Tällaisia ovat mm. lihasten kiinnityskohtien tulehdukset (epikondyliitit). Tunnetuin tällainen vaiva on ns. tenniskyynärpää. Niveleen voi tulla liikerajoituksia myös tapaturmien seurauksena tai se voi olla kaularankaperäinen säteilykipu.

Manukatin fysioterapialla voidaan hoitaa erilaisia kyynärpään alueen kiputiloja ja liikerajoituksia tehokkaasti. Huolellinen tutkiminen, oikeat harjoitteet , nivelen mobilisointi , teippaukset jne. valitaan aina yksilöllisesti.

 

Jos kärsit näistä vaivoista, voit varata ajan meille täältä.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 05 6106 200

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Please leave this field empty.

Liity Manukatti-klubiin!

Manukatti-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat

Please leave this field empty.