Kyynärnivel

TENNISKYYNÄRPÄÄ JOHTUU YLIKUORMITUKSESTA

Tenniskyynärpää on ehkä tunntetuin kyynärpääalueen vaiva. Se, kuten muutkin tyypilliset kyynärpään vaivat ja kiputilat, on seurausta liiallisesta rasituksesta ja yksitoikkoisesta liikkeestä. Ylikuormitus aiheuttaa lihasten kiinnityskohtien tulehduksia eli epikondyliitteja. Tenniskyynärpäässä kipu esiintyy kyynärpään ulkosyrjässä ja sitä muistuttavassa golffarin kyynärpäässä oireilee kyynärpään sisäsyrjä.

Kyynärniveleen voi tulla liikerajoituksia myös tapaturmien seurauksena tai kyynärpääkipu voi olla myös kaularankaperäistä säteilykipua.  Varaa aika, tutkitaan mistä kyynärpääalueesi kipu johtuu. Fysioterapialla ja OMT-fysioterapialla on mahdollista hoitaa kyynärpääalueen vaivoja ja kiputiloja tehokkaasti.

KYYNÄRNIVELEN TOIMINTA

Kyynärnivelen toiminta sallii koko käden monipuolisen liikkeen. Kyynärnivel on olkavarren luun (humerus) ja kyynärvarren luiden (ulnaris ja radius)  välissä oleva anatomisesti perus- ja mekaanisesti yhdistelmänivel.

Kyynärnivelen liikkeistä ojennus ja koukistus on olkavarren luun ja kyynärvarren luun välistä liikettä. Kiertoliike taas kyynärvarren luiden välistä kiertymistä.  Ojennuksen pääsuorittajalihas on kolmipäinen ojentajalihas ja koukistuksen pääsuorittaja on hauis. Kiertoliikkeitä kutsutaan pronaatioksi ja supinaatioksi.

KYYNÄRPÄÄALUEEN KIPUTILOISSA AUTTAA OMT-FYSIOTERAPIA

Manukatin OMT-fysioterapialla ja fysioterapialla voidaan hoitaa erilaisia kyynärpään alueen kiputiloja ja liikerajoituksia tehokkaasti. Hoito alkaa huolellisella tutkimuksella, usein ensihoitona on lepo, nivelen mobilisointia, sw-paineaaltohoitoa ja fysikaalisia hoitoja, esimerkiksi teippauksia, voidaan käyttää kivun lievittämiseen. Meitä saat myös oikeat harjoitteet käden lihasten suorituskyvyn palauttamiseen ja virheiden korjaamiseen. Hoito valitaan aina yksilöllisesti.

Hoitoon kannattaa hakeutua nopeasti, sillä esimerkiksi tenniskyynärpää vaivalla on taipumus kroonistua, jos kyynärvarren lihasten ja nivelen kuormitusta jatketaan. Varaa aika ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat