Fysikaaliset hoidot

FYSIKAALISET HOIDOT OSANA HOITOKOKONAISUUTTA

Tarjoamme fysikaalisia hoitoja niin sanottuina esi- ja kipuhoitoina osana hoitokokonaisuutta. Manukatin tarjoamat fysikaaliset hoitomuodot ovat lämpö-, sähkö- ja kylmähoito sekä kinesioteippaus. Hoidoilla voidaan hoitaa tai helpottaa kipua oireilevalla alueella. Hoidot kestävät yksilöstä riippuen noin 15–30 minuuttia.

 

HOITOMUODOT

Lämpöhoito: Käytetään ennen pehmytkudosten tai nivelten käsittelyä, hoidettavan alueen rentouttamiseksi. Lämpöhoito myös vilkastuttaa verenkiertoa. Hoito nopeuttaa tulehdusreaktiota, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja laukaisee lihasjännitystä, joten lämpöhoitoa voidaan käyttää esihoitona esimerkiksi ennen hierontaa.

Sähköhoito: Hoidetaan paikallista kipua. Kipu voi olla krooninen tai akuutti, esimerkiksi hermoärsytys, lihasjännitys, kuluma tai trauman jälkitila.
Sähköhoidolla ärsytetään tai stimuloidaan kipukohtaa, jolloin saadaan aikaan kipua lievittävä reaktio. Hoidolla voidaan myös vähentää turvotusta tai stimuloida heikkoa tai jopa liikuntakyvytöntä lihasta.

Kylmähoito: Kivun ja tulehduksen rauhoittamiseen tai nivelten sekä lihasten turvotukseen  käytettävä hoitomuoto. Käytetään sekä akuuttien että pitkittyvien vammojen hoidossa. Kylmähoitoa on myös mahdollista jatkaa kotona itsehoitona.

Kinesioteippaus: Teippausmenetelmää käytetään hoidon tai kuntoutuksen osana. Kinesioteippaus on yksi hoitomenetelmä erilaisten tuki-, liikuntaelimistön tai neurologisten ongelmien hoidossa. Kinosioteippauksella voidaan hoitaa esimerkiksi tulehdustiloja, rasitusvammoja, liikkuvuutta, nivelen liikettä, lihasjännitystä ja turvotusta. Teippaus pysyy yleensä noin viikon, ja teippi kestää suihkun ja saunassa käynnin.

Soita ja varaa

Soita ja varaa aika hoitoihin tai ensikäyntiin.
Palvelemme ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-15.
Puh. 010 237 7064

VARAA HETI KALENTERISTA

Voit varata sinulle sopivan ajan
ajanvarauskalenteristamme vaikka heti.

Siirry varaamaan

Jätä viestiä, me palvelemme

Voit myös jättää viestin tai soittopyynnön oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat