Opiskelijan tervehdys!

Opiskelijana Manukatissa

Ensimmäisen kerran tutustuin Manukattiin keväällä 2016, kun etsimme opinnäytetyöryhmämme kanssa yhteistyökumppania opinnäytetyön toteutukseen. Tarkoituksena oli saada apua tutkimushenkilöiden rekrytointiin ja saada tilat käyttöön, joissa toteuttaisimme 8 viikon harjoitteluinterventiomme syksyn aikana. Olimme yhteydessä muutamiin paikallisiin fysioterapiaa tarjoaviin yrityksiin, joista Manukatti päätti lähteä työmme toteutukseen mukaan. Tutkimushenkilöiden rekrytointi ja harjoitteluinterventio sujuivat mallikkaasti ja saimme opinnäytetyömme kunnialla loppuun määräaikaan mennessä.

Keväällä 2017 yhteistyöni Manukatin kanssa jatkui kolmannen ammatillisen harjoittelun merkeissä. Harjoittelupaikkana Manukatti vaati opiskelijalta joustavuutta, sitoutumista ja harjoittelulle omistautumista, mutta samalla jakoi uskomattoman määrän oppia 7 viikon aikana. Opiskelijana minulla on tapana pohtia harjoitteluiden kuormittavuus-palkitsevuus suhdetta ja kokonaisuudessaan nämä tekijät tulivat esille tämän harjoittelun aikana hyvässä suhteessa. Sain kyseenalaistaa asioita ja kokeneiden fysioterapeuttien terapiaa, mutta samalla minun toimintaani kyseenalaistettiin. Sain riittävästi itseeni uskoa valavaa kannustusta, mutta samalla rakentavaa kritiikkiä. Sain aitoa vastuuta fysioterapian toteuttajana, mutta sen eteen oli tehtävä töitä ja osoitettava olevansa luottamuksen arvoinen.

Yksi harjoitteluni isoista teemoista oli yhteistyö Lappeenrannan Tanssiopiston ja Pähkinänsärkijä-produktioon osallistuvien balettitanssijoiden kanssa. Tarkoituksena oli tukea produktioon osallistuvien nuorten tanssijoiden tuki-ja liikuntaelimistön terveyttä kasvavien harjoitusmäärien ja lajin suhteellisen korkean vammariskin vuoksi. Tanssijoiden vammahistoriaa, elintapoja sekä liikunnallista aktiivisuutta kartoitettiin tähän luodun esitietolomakkeen avulla ja samalla tanssijoille tarjottiin mahdollisuus minun toteuttamiin maksuttomiin fysioterapiakäynteihin harjoitteluni aikana. Tämän lisäksi opettajan ja työelämän ohjaajan opastuksella loin kehittämistehtävänä oppaan fysioterapeuttien käyttöön nuoren balettitanssijan fysioterapeuttisen tutkimisen avuksi.

On helppoa ajatella, mitä kaikkea olisi vielä opittavana. Näin harjoittelujakson lopulla aion kuitenkin pysähtyä hetkeksi nauttimaan siitä mistä olen lähtenyt ja missä olen nyt matkalla tulevaisuuden ammattilaisuutta.

Taas hieman valmiimpi fysioterapeuttiopiskelija,
Saija Kauppila

 

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat