OMAT SIIVET KANTAVAT

OMAT SIIVET KANTAVAT
Tämä blogi on omistettu Ainolle, Rikulle ja Juho-Matille, omille OMT fysioterapiaan erikoistuvilleni.

Valmistuit juuri OMT fysioterapeutiksi. Lämpimät onnittelut. Pitkä opiskelurupeama on vihdoin päätöksessä. Voin vain kuvitella mitä mielessäsi liikkuu.

Iloa; vihdoinkin, ei tarvitse enää lukea illat pitkät artikkeleita ja tutkimuksia ja tehdä tehtäviä ja opinnäytetyötä. Haikeutta; oma opiskelukavereiden turvaverkko hajoaa, kaikki lähtevät taas omille teilleen. Ihmetystä; miksi aika kului niin nopeasti kuitenkin, ethän oppinut vielä kaikkea, nytkö pitäisi hallita kaikki OMT fysioterapiaan liittyvä, mitä OMT fysioterapia oikein edes on?

Minäkin olen ihmeissäni. Joko kaksi ja puoli vuotta on ohitse? Vastahan mekin aloitimme käytännön harjoittelut yhdessä. On ollut ilo kulkea matkassanne tämä aika. Sain kauttanne mahdollisuuden päästä mukaan ainutlaatuiseen aikaan.

Aino: Tutustuin sinuun jo fysioterapeutin peruskoulutuksen aikoihin. Tulit meille harjoittelujaksolle.  Innokas nuori taitava opiskelija. Teit meille hienon opinnäytetyön yhdessä opiskelijaystäviesi kanssa.  Toit näytille myös suloisen Taimi tyttäresi. Noinkohan hän on saanut ” fysioterapia rokotuksen”. Tästä kertoo hänen sinulle tekemä  hieno kirjanmerkki mr.trapetsius.  Äitiys on parasta henkistä valmennusta urallasi.  Olin iloinen kun huomasin sinun päässeen OMT koulutukseen. Ilokseni sain sinusta myös työkaverin. Nuorena tanssit ja opetit tanssia.  Hurahdit kuitenkin voimailulajeihin crossfittiin  ja voimanostoon. ”Punnerrustaitoa” tarvitaan jatkossakin, kun jatkat valitsemallasi terveydenhuollon polulla. Olethan jo pyrkimässä jatko-opintoihin lääketieteelliseen. Haluan ehdottomasti tulla vastaanotollesi, kun olet valmis lääkäri ja väitöstilaisuuttasi tulen ehdottomasti seuraamaan.

Riku: Havaitsin heti että olet ajattelija ja pohdiskelija. Halusi oppia uutta näkyi ikään kuin pään sisäisenä ”porinana”.  Oppisoppa kiehui ja pyöri päässäsi  ja selvästi aiheutti välillä  ratkaisunteon tuskaa. Mailapelien taitajana olit tottunut joukkuepelaamiseen. Nyt ratkaisut on tehtävä itsenäisemmin ja luotettava omaan osaamiseen ja ammattitaitoon.  Älä pelkää kokeilla ja ottaa vastuuta tekemisestäsi. Meistäkin tuli työkavereita. On mukava saada ympärille ”nuoria” innokkaita taitajia. Jaetaan jatkossakin yhdessä ajatuksia ja opitaan toisiltamme. Eliteprospect.com sivustolta löytyy vaikuttava urheilu-urasi. Löysimme myös Göteborgista yhteisen nimittäjän. Appi-ukkoni asui 30 vuotta Göteborgissa, jossa sinä synnyit. Välillä voi olla pallo hukassa, mutta ota sinä ” pallo haltuun”. Toivottavasti voin auttaa siinä jatkossakin.

Juho-Matti: Yleisurheilija Lappeenrannasta. Seiväshypyssä pronssia 22-vuotiaiden pohjoismaiden mestaruuskisoissa Fredrikstadissa 2004.  Ennätys 510 cm,  upeaa! Voitit myös pituushypyn pohjoismaiden mestaruuden Århusissa 2006 tuloksella 757 cm. Vielä 10 vuotta sitten hyppäsit ulkorataennätyksesi Helsingissä 2008. Mikä sai sinut hurahtamaan fysioterapiaan ja OMT fysioterapiaan? Alusta alkaen sinusta huokui rauhallisuus ja harmonia. Sinusta on tullut koulutuksen aikana myös isä. Vastasyntyneen vauvan isältä kysyin, miten yöt on sujuneet, vastasit että” kiitos nukun ihan hyvin”. Kerroit pitäväsi myös kalastamisesta. Työ vaatii aina vastapainoa ja harrastuksia. Perhokalastus on parasta mindfulnessia. Itse en ole kovin kärsivällinen, mutta perhon heittäminen hitaasti virtaavaan jokeen rauhoittaa ja rentouttaa. Päästetään välillä kierrokset alas.
Rakkaat erikoistuvat: Nyt on teidän aika nousta omille siiville. Omasta valmistumisestani OMT fysioterapeutiksi on kulunut jo 23 vuotta. Valmistumispäivä on kuin eilinen päivä. Olen viihtynyt ammatissani. Parasta on ihmisen kohtaaminen ja se että voin helpottaa oloa ja auttaa.  Toiseksi parasta on saada käyttää omia käsiä ja persoonaa tähän. Kolmanneksi parasta on työskennellä ihmisten parissa jotka haluavat mennä eteenpäin ja kehittyä.   Nämä kolme asiaa ovat olleet ohjenuorani alusta saakka. Älä unohda, että fysioterapian onnistumiseen vaikuttaa suuresti se, että kuuntelet aidosti potilastasi, osaat käyttää käsiäsi niin tutkimisessa kuin hoitamisessa ja että jaksat edelleen olla kiinnostunut uuden oppimisesta.  Jatka taitojesi kartuttamista, harjoita käden taitoja, luota omaan ihmistuntemukseen. Älä koskaan loukkaa toisen, äläkä omia oikeuksiasi, ole vakuuttava.
Onnea valitsemallesi polulle, älä anna periksi, olet matkalla uteliaisuusalueille.
Minna Outinen OMT tutor ohjaaja

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat