Koripallo kausi lähestyy, mutta mitä pelaajat tekivät kesälomalla?

”Joukkueet tehdään talvella ja pelaajat kesällä”, on usein kuultu vanha viisaus eri valmentajilta. Se pitää itse asiassa hyvin paikkansa, sillä joukkueharjoitukset kauden aikana rasittavat pelaajaa, ja palautumiseen harjoituksista sekä peleistä vievät aikansa. Näin ollen itsensä jatkuva ja määrätietoinen kehittäminen jäävät hieman joukkueen eteen tehtävän työn varjoon. Toisin on kesäisin!

Itse pelaamisen lisäksi valmennan ja käyn päivätöissä, joten aikataulutus ja jatkuva suunnittelu ovat hyvin avainasemassa. Onneksi meillä Namikassa on kesäisin harjoitteluun totuttu ja painotettu omatoimisen harjoittelun tärkeyttä, eli se ei ole vieras käsite. Myös valmennettavani B-pojat pystyvät tekemään jo paljon samanlaisia harjoitteita kuin minä, mikä helpottaa suunnittelua.

Toukokuusta juhannukseen edustuksen kaverit pystyivät käydä harjoittelemassa A-junioreiden kanssa Pallon Liikuntahallissa, sekä punttisali on tullut myös hyvin tutuksi. Henkilökohtaisten taitojen, kuten heittämisen, pallonkäsittelyn ja puolustuksen, kehittäminen ja ylläpito ovat tärkeitä koripalloilijalle, ja kukaan ei voi olla niissä täydellinen! Vaikka edellä mainitut taidot ovat tärkeitä koripalloilijalle, ei kautta pysty viemään läpi ilman hyvää fyysistä kuntoa. Kehonhallinta, nopeus, koordinaatio ja räjähtävyys ovat muun muassa koripalloilijalle välttämättömiä jatkuvan kehityksen kohteita.

Juhannuksesta elokuuhun asti on omatoiminen jakso, mihin kuului fysiikka kehonpainolla sekä punteilla ulkona ja sisällä. Nyt elokuussa joukkueharjoitukset ovat taas alkaneet, painopisteenä vielä on ollut henkilökohtaiset taidot. Tästä asteittain siirrytään kohti kautta ja joukkueharjoituksia!

Hyvää syksyä!

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat