Käsittelyt metallisilla instrumenteilla (ns. hierontaraudoilla)

Morjesta!
Olen Mika Haaja ja olen ollut töissä Manukatissa vajaat kahdeksan vuotta. Olen suorittanut fysioterapeutin sekä urheiluhierojan koulutuksen. Lisäksi olen peruskoulutuksien lisäksi käynyt syventäviä lisäkoulutuksia. Olen syventänyt tietoja esimerkiksi olkapään ja koko yläraajan osalta, polven - ja jalkaterän osalta, selän ja niskan alueen kuntoutuksesta, toiminnallisesta harjoittelusta, kinessioteippauksesta, manuaalisen käsittelyn sekä kivunhoidon osalta. Akupunktio koulutus on tuonut paljon lisää kivun hoitoon ja hierontaraudoista on saatu tehokkuutta pehmytkudosten käsittelyyn. Ohessa on tietoa, mihin hierontarautoja voi hyödyntää.

Lihaskalvokäsittelyä voidaan käyttää erilaisiin pehmytkudosten kiputiloihin. Tällaisia kipuja ovat esimerkiksi rasitusperäiset kivut, lepokivut tai revähtymien jälkitilojen aiheuttamat kivut.

Instrumentit ovat erityisen tehokkaita jänteiden käsittelyssä. On todettu, että mekaanisella stimuloinnilla voidaan edistää sidekudoksen korjautumista paranemis prosessin aikana. Sidekudosta saadaan muutettua elastisemmaksi käsittelyn ansiosta. Hoitoa voidaan antaa sekä akuuttiin että krooniseen kipuun.

Hierontarauta-metallinen instrumentti-Manukatti

 

Hoidettavan alueen käsittely kestää joitakin minuutteja kerrallaan. Käsittelyä suoritetaan lihaksiston ollessa rentona, venyttyneessä tilassa sekä kuormituksen aikana. Käsittelyjä voidaan antaa kertahoitona tai hoitosarjana. Hoito kertojen määrään vaikuttaa vaivan kesto sekä vaikeusaste. Käytän näitä instrumentteja aina tarpeen mukaan fysioterapian yhteydessä. Teen päätöksen hoitomenetelmän valinnasta aina yhteistyössä asiakkaan kanssa.

-Mika

Liity Fysios-klubiin!

Fysios-klubilaisena saan VIP-etuja ja tarjouksia sekä vinkkejä terveyteen ja liikuntaan liittyen suoraan sähköpostiini.

Minua kiinnostavat